SOLD / ELADVA – Champagne Ruinart találkozása Metternich herceggel – Nagy méretű pezsgőhűtő jégtál – 112.800.-Ft

Ritka és elegáns nagy méretű pezsgőhűtő jégtál, borhűtő, maximum 7 palack számára.

Egyik oldalán a Champagne Ruinart (előlap), másik oldalán a Fürst von Metternich (hátoldal) márkajelzés látható.

A Ruinart plaketten a következő felirat olvasható:

„Champagne Ruinart

Die alteste Champagner-kellerei der Welt”

Azaz, a „Champagne Ruinart – A világ legrégebbi pezsgőpincészete”

Na de hogy jön ide Metternich herceg?

A Ruinart Champagne-ház volt az első Champagne-ház, amelyet 1729-ben alapítottak, hamarosan követte a Taittinger (1734), a Moët et Chandon (1743), a Veuve Clicquot (1772) és mások.

Az 1800-as években pezsgő-borházak jelentek meg szerte Európában. Németországban például a Kessler volt az első Sekt-ház, amelyet Georg Kessler alapított 1826-ban, aki korábban a Veuve Clicqot-nál dolgozott.

Metternich hercege azonban megelőzte Kessler-t, mert már korábban megkezdte a Sekt előállítását gyönyörű kastélyban, amely a Rajna folyó felett magasodik Rheingauban.

Metternich gróf a kastélyt az osztrák császártól, I. Ferenctől kapta ajándékaként még 1816-ban, elismerésképpen az ügyes tárgyalásaiért, amit mint osztrák külügyminiszter mutatott be a bécsi kongresszus alatt (1814-15).

A Fürst von Metternich Sekt egy ma is létező pezsgőmárka, melyet a Henkell Freixenet tulajdonol és nem is egy súlycsoportban játszik a Ruinart-tal, amely pedig jelenleg a LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA tulajdonában van.

A bemutatott pezsgőhűtő német gyártmány és a két márka, a Ruinart és a Metternich eredetelsőségét hivatott bemutatni. Valamikor az 1970-es években készülhetett a német pezsgőfogyasztók kiszolgálására és okítására, s ezért is olvasható rajta németül a felirat.

Magasság: 26,5 cm

Felső átmérő: 35,5 cm

A jégtál mélysége: 21 cm

A bemutatott Ruinart-Metternich pezsgőhűtő kortörténeti érdekesség. Vintage darab, használati jelek láthatók rajta, a Ruinart plakett felett a medence szélén becsípődés, melyet mi egyenlőre nem javítottunk, lásd a fényképeket.

Aki szereti a pezsgőket és az érdekes és szép régi tárgyakat az biztosan boldog lesz ezzel a különleges Ruinart-Metternich champagne hűtő jégtállal.

# Kínálatunk egy része gyári csomagolású, soha nem volt használva, másik részük lehet akár 100 évesnél is öregebb használt, vintage termék. Ezt minden esetben jelöljük a termékleírásban.

A fényképek a termékleírás részét képzik, mindig alaposan nézze végig a fotókat. Kérésre további fényképeket is küldünk.

A legtöbb termékből csak egy-egy darabunk van, cserélni nem tudjuk őket. A kézhezvételt követő három napban azonban bármelyik darabot visszaküldheti, és a vételárát visszautaljuk.

A három nap elteltét követően is bármelyik nálunk vásárolt terméket szívesen visszavásároljuk.

Mind céges mind magánszemély vásárlása esetén minden termékünkről használt cikkről szóló, 0 százalékos áfa tartalmú számlát adunk.

Igény esetén kérhet díszcsomagolást, üdvözlőkártya írást, és az adott termék postázását a megajándékozott címére. #

The Encounter of Champagne Ruinart and Prince Metternich – Large Champagne Cooler Ice Bucket

A rare and elegant large-sized champagne cooler, wine cooler, capable of holding up to 7 bottles.

One side features the Champagne Ruinart emblem (front), while the other side displays the Fürst von Metternich emblem (back).

The Ruinart plaque reads as follows:

„Champagne Ruinart

Die alteste Champagner-kellerei der Welt”

Translated as: „Champagne Ruinart – The oldest Champagne cellar in the world”

But how does Prince Metternich fit into this?

The Ruinart Champagne House was the first Champagne House founded in 1729, soon followed by Taittinger (1734), Moët et Chandon (1743), Veuve Clicquot (1772), and others.

In the 1800s, sparkling wine houses emerged all over Europe. For instance, in Germany, Kessler was the first Sekt house, founded in 1826 by Georg Kessler, who had previously worked for Veuve Clicqot.

However, Prince Metternich preceded Kessler as he had already started producing Sekt in a beautiful castle overlooking the Rhine River in the Rheingau region.

Prince Metternich received the castle from the Austrian Emperor Franz I in 1816 as a gift for his skillful negotiations as Minister of Foreign Affairs during the Vienna Congress (1814-15).

Fürst von Metternich Sekt is a champagne brand that still exists today, owned by Henkell Freixenet, and it competes in the same league as Ruinart, which is currently owned by LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SA.

The presented champagne cooler is of German manufacture and is intended to showcase the authenticity of the two brands, Ruinart and Metternich. It may have been produced in the 1970s to serve and educate German champagne consumers, hence the German inscription.

Height: 26.5 cm

Upper diameter: 35.5 cm

Depth of the ice bucket: 21 cm

The featured Ruinart-Metternich champagne cooler is a historical curiosity. It’s a vintage piece with signs of use, including a slight indentation on the edge of the pool above the Ruinart plaque, which we have not yet repaired, as shown in the photos.

Anyone who appreciates champagne and interesting, beautiful vintage items will surely be delighted with this unique Ruinart-Metternich champagne cooler.

Keressen minket, ha Ruinart Champagne kiegészítőket és bárfelszereléseket szeretne vásárolni >>>

Contact us to buy Ruinart Champagne accessories and bar equipment >>>

Érdeklődés és időpont egyeztetés: +36 70 636 3666 ÁDÁM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük