ELADVA – Bollinger Grande Année díszdoboz 6 palack részére – 34.200.-Ft

ELADVA – Magyarországra

Eredeti Bollinger díszdoboz 6 champagne részére.

Nívós asztalos munkával elkészített luxus ajándék doboz, melybe hat darab Bollinger pezsgő helyezhető el.

A megadott ár a 6 palackos Bollinger díszdoboza vonatkozik.

Budapest területén a kiszállítás díjtalan.

Igény esetén 6 palack BOLLINGER Special Cuvée palackkal együtt, amely szintén beszerezhető nálunk.

SOLD to Hungary

Bollinger Grande Année gift box for 6 bottles

Original Bollinger gift box for 6 champagnes.

A luxury gift box made with high-quality carpentry, in which six pieces of Bollinger champagne can be placed.

The given price applies to the 6-bottle Bollinger gift box.

A Bollinger Champagne ház központja Aÿ-ban található a Côte des Noirs szívében. A ház 179 hektárnyi szőlőterülete hét különálló ültetvényt foglal magába, 85%-ban Grand és Premier Cru besorolással rendelkeznek. Aÿ, Avenay, Tauxières, Louvois és Verzenay a pinot noir esetében a Montagne de Reims környékén, a chardonnay a Côte des Blancs-on található Cuis-ból érkezik és Champvoisy-ban terem a Pinot Meunier, Vallée de la Marne-ban. 2011-ben Cuis-ben a Chardonnay mellé telepítettek néhány Petit Meslier-t – egy ősi, lassú növekedésű, Champagne-szerte elhagyott fehér fajtát

A Bollinger szőlőinek 60%-a Pinot Noir. Mennyiségéből fakadóan ez adja a borok gerincét, illetve szerkezetét, mély, erőteljes és összetett aromavilágát, míg a Chardonnay felel a virágos, friss illatokért, a citrusos, egzotikus ízekért, az eleganciáért és ásványos jegyekért. A Meunier pedig kerekséget, lágyságot visz az összképbe.

A Bollinger-stílus következő nagyon fontos eleme az alap borok hordós érlelése. A Bollinger egyike annak a három pezsgőháznak, ahol az első erjesztést még ma is tölgyfahordókban végzik. Gaël Chaunut az utolsó kádár Champagne-ban aki kizárólag egy pince alkalmazásában áll. Ez nevezetesen a Bollinger. Főként használt burgundi hordókat alkalmaznak, amiknek az újhordóra jellemző erőteljesebb aromáit egyszer már kioldotta a chardonnay. A gondoskodásnak köszönhetően a hordók évtizedekig használatban maradnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük