ELADVA – Bollinger mécsestartók (4 db) – 9.600.-Ft

Nehezen beszerezhető, igazi ritkaság.

Eredeti bontatlan csomagolásban sikerült beszereznünk 3 x 4 db Champagne Bollinger mécsestartót.

A rubinpiros üvegkelyhek kétoldalon feliratozottak.

Egy dobozban 4 db mécsestartó és 4 db mécses van.

A megadott ár egy dobozra vonatkozik.

Bollinger tealámpa vagy mécsestartó.

Vadonatúj, sosem használt 4 darabos készletként érkeznek. A gyertyatartók vastag vörös üvegből készültek, amely gyönyörű fényt kölcsönöz a teamécseseknek.

A Bollinger név és embléma mindkét tartó két oldalán található. Fantasztikus 4 darabos készlet bárjához vagy asztalához.

Bollinger Champagne. Unused Bollinger tea light or holders for small candles. These come as an unused set of 4. The candle holders are in excellent condition.
The holders are in thick red glass which gives the tealights a gorgeous glow. The Bollinger name and emblem is on two sides of each holder. A fantastic set of 4 for your bar or table.

Bollinger a James Bond-filmek szerves részévé vált. Biztosan emlékezni fog arra, hogy Bond mindig nyugodt hangon mondja – pezsgőt kérek –, és Bollinger „jön” a színre.

A Bollinger család története a Champagne régióban a 17. századig nyúlik vissza, köszönhetően a Villermont családdal való kapcsolatának. Ebben az időben ez a család már birtokolt szőlőültetvényeket Aÿban és Cuisban. 1829-ben Atanas de Villermont és Jacques Bollinger pezsgőházat alapított Aÿ történelmi városában. Ez a cég kezdettől fogva nem csak pezsgőgyártó, hanem szőlőtermesztő is volt a legjobb szőlőültetvényeken. 

A minőségi szőlő iránti kereslet növekedésével további szőlőültetvényeket vásároltak. 

A Louvois-ban, Bouzy-ban, Tauxiéres-ben, Verzenay-ban, Grauves-ben, Bisseuil-ban, Champvoisy-ban, Passy-Grignyben kiválasztott „cru” egy része Bollinger tulajdonába került. Eddigi utolsóként a Vertusban és az Epernayban vásároltak földet. 

Ez a terjeszkedés és a világhírnév megszerzése természetesen összefüggött a termelés modernizációjával és bővítésével. 1918-tól az alapító unokája, Jacques Bollinger új épületeket épített és bővítette a pincéket. Törekvéseinek azonban 1941-ben bekövetkezett korai halála véget vetett. A folytatás így felesége, Lily vállán nyugodott, aki óriási elszántsággal és erőfeszítéssel vállalta a feladatot. Nemcsak a nehéz háborús időszakban, hanem a következő harminc évben is folytathatta néhai férje programját, és így legendává vált nemcsak a Bollinger családban, hanem az egész Champagne-vidéken is. 

A vállalat független marad, és vállalati know-how-ja generációról generációra száll. 1994 óta a céget Ghislain de Montgolfier, az alapító ükunokája irányítja. Bollinger jelenleg 151 hektár szőlőültetvényt kezel grand cru vagy premier cru kategóriába. Ez teszi Bollingert azon kevés házak közé, amelyek amely a szőlő iránti igényének 70%-át saját termeléssel tudja kielégíteni. 

A szőlőültetvényeken a Pinot noir dominál, amely az előállított házasításokban is meghatározó, és így meghatározza a Bollinger stílusát és karakterét. A Pino noir-on kívül, termesztik a Chardonnay-t és a Meunier-t is. 

A szőlő préselésekor a Bollinger csak az első préselésből származó levet, az úgynevezett cuvée-t tartja meg. A második préselés, az úgynevezett taille eredménye eladásra kerül. A kivétel a Chardonnay-ból származó taille, amelyet nagyon jó évjárat esetén megtartanak. 

Az első erjesztés az egyes fajták esetében külön történik. Átlagos vagy rossz évjáratokban, amikor a bor törékeny és az erjedés során jobb szabályozására van szükség, a legtöbb bor kis hőmérsékletű, szabályozott rozsdamentes acél tartályokban erjed. 

Ezzel szemben jó vagy kiváló termés esetén 205, 225 és 400 literes tölgyfa hordókat használnak erre a célra. Ezek a tartályok már elég régiek ahhoz, hogy a tölgyfa aromája vagy a tanninok ne befolyásolják a bort, és csak a bor természetes aromája és ízei maradjanak meg. 

Ritka pezsgőgyártóként a Bollinger csak két különböző keveréket gyárt: a Special Cuvée-t és a Grande Année-t. Közülük az első a legjobb minőségű pezsgő klasszikus változata, amelyet szőlőfajtákból, főleg Pinot noirból (60% körül) állítanak elő. 

Ezzel szemben a Grand Année házasítást csak nagyon jó évjáratokban készítik Pinot noirból (65-70%) és Chardonnayból. A pezsgő legmagasabb változata a Bollinger RD, amely egy Grand Année, amely sokkal hosszabb érlelésen megy keresztül a helyi pincékben. Ilyenkor a seprőn töltött idő 8-25 év között változik. 

A Grand Année-t Rosé változatban is gyártják, amelyet a Cote aux Enfants dűlő vörösborának hozzáadásával hoznak létre, testet és gyümölcsösséget adva a pezsgőnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük