![](http://champagneclub.hu/wp-content/uploads/2023/06/Pezsgo-homero-ital-hofok-hideg-e-a-champagne-1-644x1024.jpg)
![](http://champagneclub.hu/wp-content/uploads/2023/06/Pezsgo-homero-ital-hofok-hideg-e-a-champagne-3-1-1024x755.jpg)
Az érzékszerveink könnyen megcsalnak, főleg nyári nagy melegben.
25 fokos hőmérsékletben már egy 18 celsius fokos pezsgőre is könnyen azt mondhatjuk, hogy elég hideg.
A legnagyobb champagne szakértők is könnyedén mellétrafálnak, amikor meg kell tippelniük, hogy hány fokos a pohárban lévő folyadék.
A vitákat könnyedén eldönthetjük ezzel a kis készséggel.
![](http://champagneclub.hu/wp-content/uploads/2023/06/Pezsgo-homero-ital-hofok-hideg-e-a-champagne-5-752x1024.jpg)
![](http://champagneclub.hu/wp-content/uploads/2023/06/Pezsgo-homero-ital-hofok-hideg-e-a-champagne-6-784x1024.jpg)
Minden champagne kóstoló elengedhetetlen segédeszköze, egy ilyen, vagy ehhez hasonló maghőmérő.
![](http://champagneclub.hu/wp-content/uploads/2023/06/Pezsgo-homero-ital-hofok-hideg-e-a-champagne-2-729x1024.jpg)
Én magam már rengeteg fogadást megnyertem, ennek a praktikus eszköznek a segítségével.
![](http://champagneclub.hu/wp-content/uploads/2023/06/Pezsgo-homero-ital-hofok-hideg-e-a-champagne-4-757x1024.jpg)
![](http://champagneclub.hu/wp-content/uploads/2023/06/Pezsgo-homero-ital-hofok-hideg-e-a-champagne-7-784x1024.jpg)
Persze ehhez szükséges némi gyakorlás, mert az elején mi is érzékeink csapdájába esünk.