Hogyan kell a pezsgőspalackjainkat tárolni?

A CHAMPAGNE PALACKOK TÁROLÁSA KINYITÁS ELŐTT

Az üvegeket ideális esetben fekve, hűvös helyen, fénytől, huzattól, zajtól és rezgésektől távol kell tárolni.

A legjobb állapot megőrzése érdekében a következő szempontokat kell figyelembe venni:

  • Tárolja a pezsgősüveget olyan helyen, ahol a páratartalom szintje 70% felett van, hogy megőrizze a dugó tulajdonságait (rugalmasság, sűrűség). A nagyon alacsony páratartalom és a magas hőmérséklet kiszáríthatja a dugót, és gyors átalakulást okozhat a borban.

  • Ne tegye ki a pezsgősüvegeket fénynek, tartsa őket sötétben. A fény károsíthatja a bort, és a pezsgő rendkívül érzékeny rá. A áttetsző üvegből készült üvegeket különösen jól kell védeni, hogy megakadályozzák a „fényíz” kialakulását.

  • Kerülje a hőmérséklet gyors változásait azzal, hogy a pezsgősüveget 45 – 65°F (vagy 7 – 18°C) közötti hűvös és állandó hőmérsékleten tárolja. A magas hőmérséklet felgyorsítja az öregedési folyamatot és rontja a bor minőségét. Az alacsony hőmérséklet lelassítja a bor fejlődését és megakadályozza, hogy több komplexitást vegyen fel.

  • Kerülje az ütődéseket. Az üveget óvatosan kell kezelni. Az üveg belső nyomása (6-8 bar) háromszorosa egy autógumi nyomásának.

A Sursum Vivere Kft.’MAGNUM 45‘ pezsgőállványa mind a 0,75L normál, mind a 1,5L magnum pezsgőspalackok vízszintes tárolására egyaránt alkalmas. Minden palack úgy helyezhető el benne, hogy a címkéje és a felirata jól látható legyen, ami lehetővé teszi a kollekció áttekintését. Masszív szerkezete lehetővé teszi az akár milliós értékű champagne gyűjtemények biztonságos tárolását és bemutatását.

További részletek a ‘MAGNUM 45’ pezsgőállványról >>>

Boros és pezsgőspalackok tárolásához és bemutatásához egyedi méretben, kialakításban és színben készülő állványok, üzleti és bárfelszerelések tervezése és gyártása Budapesten.

www.sursumvivere.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük