



ELADVA – Magyarországra, Albertirsa
— Víztiszta, áttetsző, nagy méretű pezsgős jégtál a francia Paul Goerg Champagne Háztól.
4 palack champagne egyidejű lehűtésére alkalmas.

Paul Goerg champagne-okhoz tervezett plasztik jeges vödör. Amiből a jól behűtött champagne még jobban esik.

A PAUL GOERG pezsgőház olyan pezsgőborok exkluzív választékát hozta létre, amelyek a minőség és az autentikusság ötvözésével a modern szemléletet tükrözik.
A PAUL GOERG pezsgőház a Premier Cru faluban, Vertusban található, a Côte des Blancs-tól délre. A szőlőültetvények négy régióra oszlanak: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte des Bars, és összesen 319 borközségből állnak, amelyek közül 44 Premier Cru (a teljes szőlőterület 14%-a) . Területük összesen 120 hektár, ebből 95 hektár a Chardonnay és 25 hektár a Pinot Noir fajta, a szőlőültetvények nagy része a Vertus területén található. Néhány szőlőültetvény Le Mesnil-sur-Oger – Grand Cru besorolás és Bergères-les-Vertus – Premier Cru besorolás falvai körül található. A Vertus a második legnagyobb szőlőültetvény a Champagne régióban és a legnagyobb a Côte des Blancs régióban. Összesen 564 hektár szőlőből áll, melynek 85%-a Chardonnay. A Vertus környéki szőlőültetvények nagy területe és eltérő adottságai számos jellegzetes adottságokkal és adottságokkal rendelkező kistérséget hoznak létre. A Vertus krétás talajait ötvözve a déli lejtőn gazdag és testes borok születnek, míg a keleti lejtőn ásványosabb borok. A Vertus területén minden feltétel adott az egyik legjobb Chardonnay termesztéséhez. Ez a Chardonnay finomságot, eleganciát és telt ízt kínál.
PAUL GOERG volt az egyik első Champagne házak, amelyeket a MAGISTER programban regisztráltak. Ez a CIVC (a Champagne régió fő szakmai szervezete) égisze alatt működő program, amely a fenntartható szőlőtermesztést népszerűsíti.
PAUL GOERG hagyományos módszereket alkalmaz a borkészítés során, melynek elsődleges szempontja a szőlő és annak minősége. A szőlőt elsősorban szüretkor, másodsorban préselés előtt szelektálják. Néhány szőlőt az első erjedés után fiatal bor formájában értékesítenek, ami lehetővé teszi, hogy csak olyan szőlőt dolgozzunk fel, amely a legjobban megfelel a PAUL GOERG Champagne stílusának és minőségi kritériumainak. A szőlőt 5 db 8000 kg-os pneumatikus présben és egy 6000 kg-os présben préselik. Csak a szőlőlé kerül kiválasztásra, ami stílusában a PAUL GOERG pezsgőkre jellemző. Ez a szőlőlé azután primer erjedésen (malolaktikus fermentáció) megy keresztül.
A PAUL GOERG szőlőültetvény 80%-át Chardonnay fajtával telepítik, szemben a teljes Champagne régió 28%-ával. A Chardonnay pezsgő finom aromájáról és ízéről ismert, virágos és ásványos jegyekkel. Ideális fajta az öregedéshez, ez az egyik fő oka annak, hogy ez a fajta uralja a prémium pezsgőket. A Chardonnay finom buborékokkal és kiváló minőségű pezsgővel készíti a pezsgőt. A Chardonnay elegancia, kifinomultsága és tisztasága: a PAUL GOERG pezsgő jellegzetes vonásai. PAUL GOERG archív borainak 40-50%-át használja fel stílusának hosszú távú megőrzésére. (az archív borok átlagos felhasználása Champagne-ban 25-30%). Például a PAUL GOERG BRUT BLANC DE BLANCS PREMIER CRU CHAMPAGNE 2007, 2006 és 2005 kombinációja. A PAUL GOERG pezsgő érlelési ideje a következő: 3-4 év a nem évjáratú pezsgők esetében, 4-5 év az évjáratú pezsgők esetében, több mint 8 év a Cuvée Lady esetében. A hosszabb érlelési időnek köszönhetően a Chardonnay borok testesebbé válnak, fejlesztik aromáikat és ízeiket, kellemes savakat hoznak létre. A borok az életkor előrehaladtával bonyolultabbá válnak, és olyan feltételeket teremtenek, amelyek lehetővé teszik kisebb mennyiségű expedíciós (adagoló) ital használatát. A PAUL GOERG pezsgő az expedíciós likőrnek magával a borral való alapos keverése miatt 4 hónapig a borospincékben marad az ülepítés után.

SOLD – to Hungary, Albertirsa
Clear, translucent, large champagne ice bucket from the French Paul Goerg Champagne House.
For simultaneous cooling of 4 bottles of champagne.

Különleges lakberendezési tárgyak és bárfelszerelések gyártása Budapesten. Vasbútorok tervezése, kivitelezése és helyszíni beszerelése.
Manufacture of unique home decor items and bar equipment in Budapest. Design, production, and on-site installation of iron furniture.

