Paul Goerg XL pezsgős vödör – 14.800.-Ft

Víztiszta, áttetsző, nagy méretű pezsgős jégtál a francia Paul Goerg Champagne Háztól.

4 palack champagne egyidejű lehűtésére alkalmas.

Paul Goerg champagne-okhoz tervezett plasztik jeges vödör. Amiből a jól behűtött champagne még jobban esik.

A PAUL GOERG pezsgőház olyan pezsgőborok exkluzív választékát hozta létre, amelyek a minőség és az autentikusság ötvözésével a modern szemléletet tükrözik.

A PAUL GOERG pezsgőház a Premier Cru faluban, Vertusban található, a Côte des Blancs-tól délre. A szőlőültetvények négy régióra oszlanak: Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Côte des Blancs, Côte des Bars, és összesen 319 borközségből állnak, amelyek közül 44 Premier Cru (a teljes szőlőterület 14%-a) . Területük összesen 120 hektár, ebből 95 hektár a Chardonnay és 25 hektár a Pinot Noir fajta, a szőlőültetvények nagy része a Vertus területén található. Néhány szőlőültetvény Le Mesnil-sur-Oger – Grand Cru besorolás és Bergères-les-Vertus – Premier Cru besorolás falvai körül található. A Vertus a második legnagyobb szőlőültetvény a Champagne régióban és a legnagyobb a Côte des Blancs régióban. Összesen 564 hektár szőlőből áll, melynek 85%-a Chardonnay. A Vertus környéki szőlőültetvények nagy területe és eltérő adottságai számos jellegzetes adottságokkal és adottságokkal rendelkező kistérséget hoznak létre. A Vertus krétás talajait ötvözve a déli lejtőn gazdag és testes borok születnek, míg a keleti lejtőn ásványosabb borok. A Vertus területén minden feltétel adott az egyik legjobb Chardonnay termesztéséhez. Ez a Chardonnay finomságot, eleganciát és telt ízt kínál.

PAUL GOERG volt az egyik első Champagne házak, amelyeket a MAGISTER programban regisztráltak. Ez a CIVC (a Champagne régió fő szakmai szervezete) égisze alatt működő program, amely a fenntartható szőlőtermesztést népszerűsíti.

PAUL GOERG hagyományos módszereket alkalmaz a borkészítés során, melynek elsődleges szempontja a szőlő és annak minősége. A szőlőt elsősorban szüretkor, másodsorban préselés előtt szelektálják. Néhány szőlőt az első erjedés után fiatal bor formájában értékesítenek, ami lehetővé teszi, hogy csak olyan szőlőt dolgozzunk fel, amely a legjobban megfelel a PAUL GOERG Champagne stílusának és minőségi kritériumainak. A szőlőt 5 db 8000 kg-os pneumatikus présben és egy 6000 kg-os présben préselik. Csak a szőlőlé kerül kiválasztásra, ami stílusában a PAUL GOERG pezsgőkre jellemző. Ez a szőlőlé azután primer erjedésen (malolaktikus fermentáció) megy keresztül.

A PAUL GOERG szőlőültetvény 80%-át Chardonnay fajtával telepítik, szemben a teljes Champagne régió 28%-ával. A Chardonnay pezsgő finom aromájáról és ízéről ismert, virágos és ásványos jegyekkel. Ideális fajta az öregedéshez, ez az egyik fő oka annak, hogy ez a fajta uralja a prémium pezsgőket. A Chardonnay finom buborékokkal és kiváló minőségű pezsgővel készíti a pezsgőt. A Chardonnay elegancia, kifinomultsága és tisztasága: a PAUL GOERG pezsgő jellegzetes vonásai. PAUL GOERG archív borainak 40-50%-át használja fel stílusának hosszú távú megőrzésére. (az archív borok átlagos felhasználása Champagne-ban 25-30%). Például a PAUL GOERG BRUT BLANC DE BLANCS PREMIER CRU CHAMPAGNE 2007, 2006 és 2005 kombinációja. A PAUL GOERG pezsgő érlelési ideje a következő: 3-4 év a nem évjáratú pezsgők esetében, 4-5 év az évjáratú pezsgők esetében, több mint 8 év a Cuvée Lady esetében. A hosszabb érlelési időnek köszönhetően a Chardonnay borok testesebbé válnak, fejlesztik aromáikat és ízeiket, kellemes savakat hoznak létre. A borok az életkor előrehaladtával bonyolultabbá válnak, és olyan feltételeket teremtenek, amelyek lehetővé teszik kisebb mennyiségű expedíciós (adagoló) ital használatát. A PAUL GOERG pezsgő az expedíciós likőrnek magával a borral való alapos keverése miatt 4 hónapig a borospincékben marad az ülepítés után.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük