SOLD / ELADVA – Elegáns dupla magnum pezsgős jégveder a San Sebastian-i Continental Palace luxusszállodából – 130.500.-Ft

A Hotel Continental de San Sebastián idén lenne 140 éves, ha 1972-ben nem zárták volna be és nem bontották volna le.

Ez a szálloda közel egy évszázadon keresztül Spanyolország és San Sebastián egyik luxus ékköve volt. A szálloda 1884. május 15-én nyitotta meg kapuit, és a kaszinót látogató luxusvendégek számára épült. A Hotel Continental végül a Palace szállodák nemzetközi csoportjának részévé vált, és a Continental Palace nevet vette fel.

A szállodát José Goicoa tervezte, és 1911-ben Elizalde tervei alapján bővítették. 1972-ben az addigra már nagyon elavult szállodát bezárták és lebontották, hogy helyet adjanak egy új lakóépületnek.

A bemutatott vintage dupla magnum pezsgőspohár egy 1960-as évekbeli csiszolt alpakkaöntvény. Kifejezetten luxus éttermi használatra készült. Egyik oldalán a „Continental Palace San Sebastian” felirat van gravírozva.

Az „alpakka” fém, más néven német ezüst vagy nikkelezüst, egy főként rézből, cinkből és nikkelből álló ötvözet. Ezt az ötvözetet gyakran használják ékszerek, dísztárgyak és egyéb kiegészítők készítéséhez, mivel olcsóbb és tartósabb, mint a tiszta ezüst.

Az alpakkafém nem tartalmaz tényleges ezüsttartalmat, de megjelenésében hasonlít az ezüsthöz, ezért sokan használják díszítésre és ékszerkészítésre. A réz és a cink keményebbé teszi az ötvözetet, míg a nikkel javítja a korrózióállóságot.

Fontos megjegyezni, hogy az alpaka fém nikkeltartalma miatt egyes embereknél allergiás reakciókat válthat ki, ami bizonyos egyéneknél allergén lehet. Ezért fontos, hogy az alpaka fém termékek használata vagy viselése előtt tesztelje az esetleges allergiás reakciókat.

Ez a pezsgős vödör a spanyolországi Baszkföld fővárosából, San Sebastianból érkezett, hogy még sokáig szolgálja a finom ételek és pezsgők kedvelőit.

# Kínálatunk egy része gyári csomagolású, soha nem volt használva, másik részük lehet akár 100 évesnél is öregebb használt, vintage termék. Ezt minden esetben jelöljük a termékleírásban.

A fényképek a termékleírás részét képzik, mindig alaposan nézze végig a fotókat. Kérésre további fényképeket is küldünk.

A legtöbb termékből csak egy-egy darabunk van, cserélni nem tudjuk őket. A kézhezvételt követő három napban azonban bármelyik darabot visszaküldheti, és a vételárát visszautaljuk.

A három nap elteltét követően is bármelyik nálunk vásárolt terméket szívesen visszavásároljuk.

Mind céges, mind magánszemély vásárlása esetén minden termékünkről használt cikkről szóló, 0 százalékos áfa tartalmú számlát adunk.

Igény esetén kérhet díszcsomagolást, üdvözlőkártya írást, és az adott termék postázását a megajándékozott címére. #

Elegant double magnum champagne bucket from the luxury hotel Continental Palace in San Sebastian, the capital of the Basque Country, Spain

The Hotel Continental de San Sebastián would have been 140 years old this year if it had not been closed and demolished in 1972.

For nearly a century, this hotel has been a luxury landmark in Spain and San Sebastián. The hotel opened its doors on 15 May 1884 and was built for the luxury clientele visiting the casino. The Hotel Continental eventually became part of the international group of Palace hotels and took the name Continental Palace.

The hotel was designed by José Goicoa and extended in 1911 to Elizalde’s design. In 1972, the now very old-fashioned hotel was closed and demolished to make way for a new residential building.

The featured vintage double magnum champagne flute is a 1960s polished alpaca cast. It was made specifically for luxury restaurant use. One side is engraved with the inscription ‘Continental Palace San Sebastian’

„Alpaca” metal, also known as German silver or nickel silver, is an alloy composed mainly of copper, zinc, and nickel. This alloy is often used for making jewelry, decorative items, and other accessories as it is cheaper and more durable than pure silver.

Alpaca metal does not contain actual silver content, but its appearance resembles silver, which is why many use it for ornamentation and jewelry making. Copper and zinc make the alloy harder, while nickel improves corrosion resistance.

It’s important to note that alpaca metal can cause allergic reactions in some people due to its nickel content, which can be allergenic for certain individuals. Therefore, it’s important to test for any allergic reactions before using or wearing alpaca metal products.

This champagne bucket arrived from San Sebastian, the capital of the Basque Country in Spain, to serve connoisseurs of fine dining and champagnes for a long time to come.

ChampagneClubBDPST – „The bubbles vanish, the champagne accessories remain.”

Bottles that may be shown in the pictures are for decoration and to show dimensions.
Browse our range of champagne accessories, bar equipment and champagne souvenirs!
SursumVivere BDPST

If you like vintage champagne relics, check out our other antique and vintage champagne barware >>>

Ha kedveli a régi pezsgős relikviákat, nézze meg a többi antik és vintage pezsgős bárfelszerelésünket is >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük